Vores forpligtelse

 

Hos Made by MUH er vi dedikeret til at passe på vores natur og kæmper hver dag for en mere bæredygtig fremtid. Der er dog mange opfattelser af, hvad bæredygtighed indebærer, og hvordan vi sikrer mere holdbare løsninger - også i forhold til tekstilbranchen. Og selvom man kunne ønske sorte/hvide retningslinjer, er der desværre ikke noget endeligt svar, når det kommer til materialer generelt. 

Kigger vi ensidigt fra et fiberperspektiv, er bomuld eksempelvis mindre skadelig. Men hvad gør vi ved de enorme mængder af vand, det kræver at producere netop denne type af stof? Og er det bæredygtigt, hvis det slides indenfor kort tid, og nyt skal produceres igen? 

Selv økologiske materialer kan påvirke klimaet negativt. Det er derfor enormt komplekst. Og paradoksalt nok betyder dybere forståelse for det større billede også mere forvirring. Men når alt kommer til alt, så handler det om at kunne stole på processen bag fremstillingen og produktets kvalitet. 

Alle designs hos Made by MUH er fremstillet i 100% læder. Og selvom kvægindustrien ganske vist er en af de større klimasyndere, så er læder faktisk et af de mere bæredygtige materialer. Undersøgelser viser, at mange beholder deres lædervarer i længere tid end andre produkter. Skind og læder er et naturligt materiale, der næsten ikke kan slides op. At investere i langtidsholdbart og slidstærkt er et bæredygtigt valg.

Alle vores designs lavet af restprodukter, som ellers ville være gået til spilde. Det betyder dog også, at vi, i takt med, at der forbruges mindre kød, og mængden af restprodukter mindskes, må finde på nye løsninger og materialer. Made by MUH er din garanti for en miljøvenlig fremstilling. Vores læder gennemgår en naturlig garvning helt uden giftige kemikalier, og intet er importeret uden for Europas grænser.

Vi mener ikke, at verden har brug for mere forbrug. Vi har skabt Made by MUH, fordi vi savner design, der ikke falder i værdi med tiden, men som stiger. Design, der ikke følger moden, men som går på tværs af tendenser. Og ikke mindst design, der bidrager til langt mere omtanke for naturen, vores virksomhed, familie og omverden generelt.

Det er vores forpligtelse.